Petites Crèmes au Nutella

Du Nutella.

Un dessert préparé en 5min top chrono.

Du Nutella.

Cinq ingrédients seulement.

Dont du Nutella.

Tellement simple que c’est faisable les yeux bandés.

Du Nutella.

Vous avez besoin de plus d’arguments ?🙂

 

 

 

PETITES CRÈMES AU NUTELLA

 

 

Ingrédients :

  • 25g de sucre
  • 25cL de lait entier
  • 12.5cL de crème liquide
  • 3 jaunes d’oeufs
  • 180g de Nutella

Préparation :

  1. Fouettez dans un saladier les jaunes d’oeufs avec le sucre pendant environ 2min, jusqu’à ce que le mélange devienne jaune pâle et mousseux.
  2. Dans une casserole, portez à ébullition le lait et la crème.
  3. Versez le mélange chaud sur les jaunes d’oeufs, petit à petit, tout en fouettant constamment pour éviter que les oeufs ne se transforment en omelette.
  4. Reversez l’ensemble dans la casserole, et remettez à cuire à feu moyen jusqu’à la limite du frémissement SANS CESSER DE REMUER. (Eh oui, les grumeaux c’est pas sexy.)
  5. Hors du feu, laissez tiédir 10min, et ajoutez le Nutella en mélangeant bien pour obtenir une préparation homogène. Si en hiver votre Nutella a tendance à se transformer en bloc de béton, inutile d’attendre que le mélange tiédisse pour le diluer.
  6. Versez la crème dans 4 ramequins induviduels (ou verres, ou ce que vous avez sous la main), et réfrigérez au moins 4h pour que la crème prenne. L’idéal étant de préparer tout ça avant de se coucher, pour un petit déj qui va vous faire oublier vos corn flakes !! 

Merci mama pour ce livre de recettes que je ne suis pas prête de refermer !😉

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*** THE ENGLISH SIDE… ***

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Nutella. Five ingredients. Ten minutes of your time to prepare the easiest desert ever. Nutella. Need more reasons, really?🙂

I saw my mom last week, and she had bought this amazing mini-book about Nutella (yep, she knows me well!..) Hard to believe, but all the recipes are among the easiest you can find: 4 to 6 ingredients maximum, 5 to 10 lines of directions. And I’m nowhere near done with it!!!

 

 

 

NUTELLA CUSTARD

 

 

Ingredients:

  • 2 tablespoons (1/8 cup, 25g) sugar
  • 1 cup whole milk (you can switch for semi-skimmed if you’re using heavy cream)
  • ½ cup liquid cream
  • 3 egg yolks
  • 180g (6.25oz = ½ a jar) Nutella

Directions:

  1.  In a medium bowl, whisk the yolks with sugar for 1 or 2min, until the mixture is pale yellow and foamy.
  2. Heat the cream and milk in a saucepan until simmering.
  3. Pour the hot cream onto the eggs, little by little, whisking CONSTANTLY so the eggs don’t start to scramble.
  4. Put the mixture back in the saucepan, and cook over medium heat until just about simmering STILL STIRRING CONSTANTLY. Yes, lumps aren’t expected in the final result, so keep on stirring folks.
  5. Turn off the heat, let cool for about 10min, and add the Nutella. Stir until completely dissolved and smooth. However, if your Nutella tends to turn into a brick at wintertime, no need to wait for the mixture to cool down before adding it!
  6. Divide the cream into 4 ramekins (or nice cups/glasses, depending on what’s available!), and let cool uncovered at room temperature. When cool, cover with plastic wrap, and refrigerate for at least 4 hours, but preferably overnight before serving… for a breakfast that’ll make you forget your oatmeal!

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